Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De winter is weer begonnen. Je merkt gelijk dat het buiten kouder wordt want je moet de thermostaat hoger draaien om het binnenshuis behaaglijk warm te  houden.  Je zou dan denken dat je kort je huis moet verwarmen en dat de warmte daarna circuleert door je huis. Niks is echter minder waar. Zeker wanneer jij in een huis woont dat al wat ouder is moet je blijven stoken om het binnenshuis warm te hebben. De reden hiervan is logisch; oudere huizen zijn doorgaans niet zo goed geïsoleerd. Gevolg is dat veel van de opgewekte warmte in je huis weer net zo hard verdwijnt.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie doe het zelf

Een plek waar veel warmte naartoe verdwijnt als jij je huis verwarmt is de kruipruimte. Dit is een ruimte die onder je hele huis doorloopt. Het is een ruimte die er speciaal voor bedoeld is om gemakkelijker werkzaamheden onder je huis te kunnen uitvoeren. Veel huizen zijn op een zodanige hoogte gebouwd dat er een te korte afstand zit tussen het

grondwater en hun kruipruimte. Hierdoor kan het grondwater in je kruipruimte binnen dringen. Daar vanuit wordt er gezorgd voor een onaangenaam koude vloer en een ongezonde vochtige lucht in je huis. De kruipruimte onder je huis is een plek waar je redelijk eenvoudig bij kan. Het is dan ook goed om te weten dat je deze met eenvoudige middelen kan laten isoleren. Hierbij mag je de keuze maken tussen een isolatiebedrijf of doe het zelf. Een isolatiebedrijf inhuren is natuurlijk heel gemakkelijk. Ze komen met de isolatiematerialen en verspreiden het isolatiemateriaal gelijkmatig door je kruipruimte heen. Het grote nadeel is uiteraard dat jij arbeidsloon voor de medewerker van het isolatiebedrijf moet betalen.
Veel mensen kiezen er dan ook voor om zelf het isolatiemateriaal aan te brengen op de bodem van de kruipruimte. Als jij van plan bent om je kruipruimte te gaan isoleren is het dan ook goed om te weten hoeveel je hier ongeveer voor kwijt zal zijn. Bedenk je altijd dat isolatiemateriaal voor je kruipruimte geen uitgave maar een investering is; je verdient het altijd op een bepaalde termijn weer terug. We keken naar een aantal materialen die jij eventueel ook zelf zou kunnen aanbrengen in je kruipruimte. We maakten een schema waarin de kosten van het materiaal (voor doe het zelf) en de kosten van materiaal met arbeidsloon staan genoteerd. We berekenden de kosten voor een kruipruimte van 40 vierkante meter omdat dit in ons land de meest geldende afmeting van een kruipruimte bij een eengezinswoning is.

Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt Wat is de materiaalprijs bij benadering voor doe het zelf inclusief BTW Wat is de prijs als het door een isolatiebedrijf wordt aangebracht inclusief arbeidsloon en BTW
Isolatiefolie 750 euro 1500 euro
Isolatiechips, ook bekend als EPS 375 euro 750 euro
Thermokussentjes 708 euro 1415 euro
Isolatielaag schelpen, 25 cm dik 455 euro 910 euro
Platen XPS 700 euro 1400 euro

 

  • Als je handig bent. Ben jij handig en zie je er niet tegenop om zelf een isolatielaag aan te brengen in je kruipruimte, dan bestel je het materiaal via een (web)winkel en ga je zelf aan de slag.
  • Als je het werk toch liever uit handen geeft. Ben jij niet zo handig of zie je er tegenop om door je kruipruimte te moeten kruipen om het isolatiemateriaal gelijkmatig aan te brengen, dan doe je er verstandig aan om een isolatiebedrijf in te huren. De prijzen staan in de tweede kolom.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie doe het zelf opgebouwd

De kosten van kruipruimte isolatie doe het zelf worden bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt als je jouw kruipruimte gaat isoleren.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw kruipruimte. Een kruipruimte van een kleine woning is een stuk minder bewerkelijk om te isoleren dan de kruipruimte van een grotere woning. Kijk eerst goed naar het aantal vierkante meters oppervlak voor je isolatiemateriaal bestelt.
  • Keuze 2: Hoe diep is jouw kruipruimte. Niet elk isolatiemateriaal kan in een kruipruimte worden aangebracht. Er is een minimum diepte van een kruipruimte van 30 cm als je wil gaan isoleren. Denk eraan dat jij niet in zo’n ondiepe kruipruimte wil om je isolatiemateriaal aan te brengen. Tenzij je totaal niet claustrofobisch bent natuurlijk.
  • Keuze 3: Welke isolatiewaarde wil jij . Duurdere isolatiematerialen hebben vaak ook een hogere isolatiewaarde. Het duurt dus iets langer voor je dat bedrag hebt terugverdiend maar je rendement zal wel een stuk hoger zijn.

Praktische bespaartips

Jij kan gemakkelijk besparen op kruipruimte isolatie doe het zelf met deze praktische bespaartips.

  • Werk samen met je buren. Je zou kunnen vragen of je buren ook kruipruimte isolatie materiaal nodig hebben. Jullie kunnen het dan samen bestellen en een kwantumkorting krijgen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wil jij toch liever je isolatiemateriaal laten aanbrengen? In dat geval is het goed om vrijblijvend offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De