Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
de kruipruimte
de kruipruimte

Het isoleren van je kruipruimte zal niet direct in je opkomen als je het hebt over isolatie van je woning De kruipruimte is ook geen ruimte waar je regelmatig komt. Toch is het vaak wel een ruimte die koud en vochtig is. Het isoleren van deze ruimte zorgt er voor dat er van onder de woning minder koude de woning zal binnenkomen. De vloer zal minder koud aanvoelen en je hoeft minder te stoken om een aangename temperatuur op je benedenverdieping te krijgen. Ook voor een overzicht van de kosten van het isoleren van de kruipruimte is een overzicht opgesteld.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.
Kosten isoleren kruipruimte
  gemiddeld kosten
soort woning oppervlak vloerisolatie
vrijstaande woning 75 2200 euro
2 onder 1 kap 60 1725 euro
hoekwoning 55 1675 euro
tussenwoning 55 1675 euro
appartement 50 1450 euro

Voor een juiste indicatie van de kosten voor het isoleren van een kruipruimte is het verstandig een vrijblijvende offerte aan te vragen bij een erkend specialist. Na inspectie van de kruipruimte krijg je dan een correct overzicht van de kosten van het isoleren van je kruipruimte.

Kruipruimte isoleren heeft altijd zin

Het is in alle gevallen verstandig om na te denken over het isoleren van je kruipruimte. De kosten zijn relatief laag. Bovendien is dit een werk dat je heel goed zelf kunt doen afgezien misschien van het werken met pur isolatiemateriaal. Het effect van een goed geïsoleerde kruipruimte is direct meetbaar. Je stookkosten zullen dalen omdat er geen kou meer vanuit de kruipruimte omhoog komt. Het is bovendien een bescherming voor je huis omdat de isolatie van de kruipruimte voorkomt dat vocht omhoog trekt via de muren.

Isolatie verhoogt de waarde van het huis

Een goede isolatie zorgt voor een betere waarde op het energielabel van een huis. Dat energielabel kan de waarde van je in positieve zin beïnvloeden. Potentiele kopers vinden een goed geïsoleerd huis aantrekkelijk omdat ze weten dat bij een goede isolatie de kans op gebreken als vochtoverlast minimaal is. Zeker nu de huizenmarkt aan het aantrekken is zullen potentiele kopers best bereid zijn om meer te betalen voor een goed geïsoleerd huis.

Totale isolatie van je huis

Alleen de kruipruimte van je huis isoleren is een start richting een complete isolatie van je huis. De voordelen van isolatie zullen duidelijk zijn en de investering verdien je altijd terug. Een isolatieplan maken kan een handige hulp zijn. Eventueel kun je dit plan opstellen aan de hand van offertes van vakmensen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de kosten van je isolatieplan maar weet je ook elke subsidies mogelijk zijn. De uitwerking van dat plan kun je over enkele jaren uitsmeren. Het is de ideale manier om je huis meer waarde te geven maar vooral meer comfort.

Overzicht kosten isolatie

Op basis van onderstaand overzicht kun je een inschatting maken van de kosten om je woning te isoleren. Het zijn richtprijzen maar het is gemakkelijk om een offerte op te vragen die is toegespitst op je eigen huis en je eigen wensen. Een combinatie van werkzaamheden zal de totaalprijs natuurlijk ook beïnvloeden.

Kostprijs isolatie           tussenwoning             2 onder 1 kap               vrijstaand  terugverdien
van tot van tot van tot   tijd in jaren
van tot
vloerisolatie 1000 euro 1400 euro 1400 euro 1960 euro 2125 euro 2975 euro 5 7
spouwmuurisolatie 675 euro 1125 euro 1545 euro 2575 euro 2700 euro 4500 euro 3 5
dakisolatie 1500 euro 2500 euro 2750 euro 4000 euro 4000 euro 6000 euro 4 6
dubbelglas 2500 euro 4500 euro 5000 euro 7500 euro 7250 euro 10000 euro 3 6
totaal 5675 euro 9525 euro 10965 euro 16035 euro 16075 euro 23475 euro 3 7

Subsidie voor huurders

Ook als je een huis huurt kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Dat kan als een aanpassing zorgt voor een lager energieverbruik. Die subsidie geldt met name voor de aanschaf van energiezuinige en duurzame apparatuur maar het geldt ook voor het lage BTW tarief op de arbeidsuren. Huurders kunnen dus ook gebruik maken van dat lage BTW tarief als de arbeidsuren worden ingezet voor isolatie van de woning. Uiteraard moeten de aanpassingen in overleg en met goedkeuring van de huiseigenaar plaatsvinden. De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van woningen. Daarom is het goed om hierover informatie op te vragen bij de overheid.

Subsidie isolatie

Er zijn gemeentes in Nederland waar subsidies worden verleend bij isolatie. Omdat een goed geïsoleerde woning het verbruik van energie beperkt en de woning duurzamer maakt is isolatie veelal zeer wenselijk. Navraag bij je gemeente zal leren of die subsidie in je gemeente beschikbaar is. Ook bij isolatie geldt dat de lopende regeling die het BTW tarief op de arbeidsuren verlaagt van 21% naar 6% nog van kracht is. Deze regeling kan ook gelden voor materiaalkosten als de materiaalkosten minder dan de helft van de loonkosten zijn. Deze subsidies voor isolatie zijn alleen van kracht bij huizen ouder dan 2 jaar.

Subsidie kruipruimte isolatie

Omdat de overheid veel belang heeft bij energiezuinige woningen worden er regelmatig subsidiepotjes vrijgemaakt voor bepaalde projecten. Zo kan er ook in de toekomst een subsidie voor kruipruimte isolatie worden ingevoerd. Een subsidie die nog zeker geldt is het voordeel van het verlaagde BTW tarief. Over de arbeidsuren die worden gemakt voor kruipruimte isolatie wordt dan geen 21% BTW geheven maar slechts 6% BTW. Dat is een voordeel dat je als subsidie kunt beschouwen. Maar als de werkzaamheden voor kruipruimte isolatie worden uitgebreid met andere isolatie werkzaamheden kan het voordeel op basis van deze subsidie nog veel verder oplopen.

Kruipruimte isolatie is comfortabel

Kruipruimte isolatie is zeer prettig en het brengt veel comfort in een huis. Het is toch ook heerlijk om met je blote voeten over een warme vloer te lopen ook al is het nog zo koud buiten. Bovendien is kruipruimte isolatie gunstig voor je energiekosten. Het kan je een aanzienlijke besparing opleveren bij je energiekosten.

Kruipruimte isolatie is energiebesparend

Vanaf 1984 werden steeds meer huizen uitgerust met kruipruimte isolatie. Tot die tijd werd het isoleren van de kruipruimte niet als belangrijk gezien. Sinds de eerste energiecrisis is er meer aandacht voor isoleren gekomen. Zo ook voor het isoleren  van de vloer en van de kruipruimte. Het isoleren van de vloer berekent niets minder dan dat de vloer meestal aan de onderzijde wordt voorzien van een isolerende laag. Deze isolerende laag wordt veelal in de kruipruimte aangebracht. Het voordeel is dan dat de er minder kou vat krijgt op de kruipruimte en dat houdt natuurlijk in dat de vloer in de woning ook warmer blijft.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in

5x Kruipruimte isolatie valse vooroordelen

Oude woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn nog volgens een oud

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.