Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een kruipruimte is een plek die vooral voor jouw eigen comfort is ontworpen. Het is een ruimte waarin stroomkabels en waterleidingen kunnen worden weggewerkt. De kruipruimte heeft echter ook een aantal nadelen waardoor het voor jou een ware kostenpost kan worden. We hebben het over de kou die vanuit de kruipruimte omhoog kan trekken jouw huis in. Wanneer jij zelf maatregelen wil treffen ga je daarvoor naar de bouwmarkt toe. We keken bij de Gamma wat de beste methoden zijn om een kruipruimte te isoleren. We kregen van de klantenservice de volgende materialen aangereikt om een isolatie mee uit te voeren. We keken verder naar manieren om te besparen op jouw kruipruimte isolatie. Er werd geïnformeerd naar subsidie mogelijkheden voor kruipruimte isolatie. We kregen de volgende informatie.

*Tip Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

 

Hoeveel kost kruipruimte isolatie bij de Gamma

We deden navraag naar de kosten van kruipruimte isolatie wanneer je het materiaal bij de Gamma gaat kopen.

Welk materiaal schaf je aan in de bouwmarkt Bestemd voor welke kruipruimte Prijs per verkochte eenheid
Isoparel Ondiepe kruipruimte Diepe kruipruimte Droge kruipruimte Vochtige kruipruimte 6,69 euro per 33 liter
Glaswol deken Diepe kruipruimte Droge kruipruimte Tussen 5 euro en 7,50 euro per vierkante meter
Glaswol plaatmateriaal Diepe kruipruimte Droge kruipruimte   Tussen 3 euro en 10 euro per vierkante meter
Isolatiefolie Diepe kruipruimte Droge kruipruimte Vochtige kruipruimte   16,45 per vierkante meter

De materialen toegelicht

We hebben een aantal materialen voor kruipruimte isolatie toegelicht. We zullen ze kort voor je omschrijven.

  • Isoparel. Dit materiaal is in de volksmond ook wel bekend als piepschuim. Het is een uiterst licht materiaal wat voor het grootste gedeelte uit lucht bestaat. Daardoor creëer je als het ware een stilstaande laag lucht tussen jouw huis en de bodem van je kruipruimte. Het materiaal is als enige geschikt om in een ondiepe kruipruimte te worden aangebracht. Dat doe je met een speciaal daarvoor ontwikkelde pomp. Die huur je via de klantenservice van Gamma. Het materiaal heeft niet bepaald de beste isolatiewaarde. Daar staat tegenover dat het wel betaalbaar is. Door de veelzijdigheid en de vochtbestendigheid van het materiaal is het een heel geliefd isolatiemateriaal.
  • Glaswol deken. Dit materiaal is een veel gebruikt betaalbaar alternatief wanneer je een diepe kruipruimte gaat isoleren. Het materiaal heeft veel voordelen zoals een redelijk hoge isolatiewaarde. Daarnaast heeft het als groot voordeel dat het gemakkelijk op maat te maken is in een kruipruimte. Glaswol deken moet je aanbrengen met een goede isolatie tussen de naden van het materiaal. Een afwerking met PUR schuim is dan ook noodzakelijk.
  • Isolatiefolie. Isolatiefolie is in meerdere varianten te koop. Het is een materiaal wat relatief kostbaar is in de aanschaf. Daar staat tegenover dat het een optimaal isolatie resultaat biedt. Isolatiefolie schaf je aan bij de bouwmarkt. Ook in dit geval geldt dat je moet afwerken met PUR schuim.

Zaken waar je op let bij kruipruimte isolatie

Ga je een kruipruimte isoleren, dan is er een aantal zaken waar je op moet letten. We hebben ze op een rij gezet.

  • Vocht inkapselen. Het is een veel gehoord probleem bij een kruipruimte isolatie. Je hebt een isolerende laag aangebracht en een paar maanden daarna komt er vocht door de muren getrokken. Het stucwerk scheurt en het behang krult van de muren. Je hebt vocht vanuit je kruipruimte ingekapseld toen je het materiaal aanbracht. Wanneer jouw kruipruimte muf ruikt weet je vrijwel zeker dat er vocht in je muren zit. Je zal dan eerst het vocht aan de muren moeten onttrekken. Dat doe je met behulp van een dompelpomp. Daarnaast moet je vochtvreters plaatsen in de kruipruimte om het vocht te onttrekken aan de wanden van je huis. Is het te laat en heb je vocht in je huis, dan zit er niets anders aan dan vochtvreters te plaatsen in je huis en het stucwerk en behang later te herstellen.
  • Koude zones in je huis. Een ander probleem bij kruipruimte isolatie is dat je opeens kou voelt op een aantal plekken. Dat is doorgaans het gevolg van niet afgewerkte naden in het isolatiemateriaal. Deze zones worden ook wel koudebruggen genoemd. Je voorkomt ze door de naden in het isolatiemateriaal af te werken met PUR schuim.

Besparen op kruipruimte isolatie bij de Gamma

Wil je een kruipruimte gaan isoleren, dan is dat best een kostbare aangelegenheid. We hebben een aantal bespaartips voor je op een rij gezet.

  • Koop voor jezelf en de buren. Op het moment dat jij isolatiemateriaal laat bezorgen van de Gamma kom je voor een bedrag aan bezorgkosten te staan. Je kan hierop besparen door het samen met je buren te bestellen. In dat geval delen jullie de kosten van het bezorgen. Het kan zelfs zijn dat je voor een grote bestelling kwantumkorting kan bedingen.
  • Koop op een feestdag. Gamma is een bouwmarkt die erom bekend staat dat er korting wordt gegeven op feestdagen. Wanneer jij een dergelijk moment aangrijpt om jouw isolatiemateriaal aan te schaffen krijg je een aantrekkelijke korting.

Subsidie bij Gamma

Wil je subsidie kunnen claimen op jouw isolatie werkzaamheden, dan vallen veel mogelijkheden af wanneer je de werkzaamheden zelf uitvoert. We keken naar de subsidie die je kan claimen.

  • Een trede omhoog in het energielabel. Aan de hand van de bijsluiters van de isolatiematerialen die je aanschaft kan je zien of je een trede omhoog komt in het energielabel van jouw huis. Vaak staat dit ook vermeld op de materialen die je koopt. Deze bijsluiters moet je goed bewaren. Aan de hand daarvan kan je bij de overheid een subsidie aanvragen. Bewaar de facturen van de materialen eveneens.
  • Een goed advies. Heb jij eerst een isolatie advies aangevraagd, dan kan je op die manier subsidie krijgen. Dat advies wordt namelijk in veel gevallen onder de subsidie regeling. Vraag het advies op bij een gecertificeerd adviesbureau. Deze subsidie zal je eveneens zelf moeten claimen.

Toch liever laten plaatsen

Op het moment dat je isolatie in je kruipruimte gaat plaatsen kom je erachter dat je door een heel nauwe ruimte heen moet manoeuvreren. Je kan dan ook altijd later besluiten om de werkzaamheden toch te laten uitvoeren. In dat geval vraag je offertes op. Dat doe je met onderstaande link. Je krijgt meerdere offertes die je vergelijkt op de volgende punten:

  • Bedrag inclusief BTW. De prijzen op de offerte moeten altijd inclusief BTW zijn. Op het arbeidsloon wordt een laag BTW tarief geheven van 6 procent. Vanaf 1 januari 2019 is dit percentage omhoog getrokken naar 9 procent. De materialen en overige kosten worden belast met het hoge BTW percentage van 21 procent.
  • Voorrijkosten op de offerte. Dat is een vast bedrag wat een isolatiebedrijf jou berekent. Het heeft onder andere betrekking op zaken als het aanvoeren van het isolatiemateriaal en het klaarzetten van de apparatuur voor de isolatie.
  • Kilometerkosten. Dit zijn de kosten die een isolatiebedrijf maakt om van het filiaal bij jou te kunnen komen. Het spreekt voor zich dat hier flink op te besparen valt door een lokaal bedrijf in te schakelen.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

5x Kruipruimte isolatie valse vooroordelen

Oude woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn nog volgens een oud

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De