Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het is weer winter. Buiten vriest het dat het kraakt wat voor schilderachtige witte bomen zorgt. Jij zit het liefste een groot deel van de dag binnen en om je huis warm te stoken zet je de thermostaat een paar graden hoger. Je verwacht als je dat doet dat je huis in no time heerlijk warm is en dat de warme lucht door je huis gaat circuleren. Niets is minder waar. De warmte die jij opwekt met je cv installatie verdwijnt snel naar boven waar hij door de muren van je huis lijkt te vertrekken. De vloer wordt ook niet warm; je loopt alsnog met warme pantoffels aan door je huis want er komt een enorme kou door je vloer naar boven.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie met PUR

De reden waarom je vloer zo koud blijft laat zich raden. Jouw huis is voorzien van een kruipruimte die vlak onder je vloer loopt. Deze kruipruimte is ooit aangelegd om gemakkelijk bij je leidingen te kunnen komen. Bovendien dachten architecten vroeger dat de lucht die stilstaat onder je huis voor een soort isolatie zorgt. De werkelijkheid is heel anders. De kruipruimte onder je huis heeft wel lucht, maar die beweegt voortdurend vanwege de isolatieroosters in je muur. Die kou die door je kruipruimte beweegt zorgt voor een koud gevoel vanuit je kruipruimte. Bovendien is het zo dat de meeste huizen zo gebouwd zijn dat ze vlak bij het grondwater niveau eindigen. Hierdoor staat er standaard een laagje grondwater in jouw kruipruimte. Dit laagje grondwater zorgt ervoor dat er vocht in je muren omhoog klimt. Dit optrekkend vocht zorgt voor vochtproblemen in je huis. Een klimaat met schimmelvorming is het resultaat. Als jij dit ook herkent in jouw huis is het wellicht een goed idee om je kruipruimte te laten isoleren. Hier zijn verschillende methodes voor.
Eén van die isolatie methodes is isolatie met PUR. PUR is een schuim wat het gevolg is van een chemische reactie bij het aanbrengen. PUR zit in spuitbussen en bij het aanbrengen komt er zuurstof bij. De schuimachtige massa die hierdoor ontstaat zal zich hechten aan ieder oppervlak in elke positie en daar uitzetten terwijl het uithardt. Hierdoor is PUR het meest ideale isolatiemiddel voor jouw kruipruimte. PUR is een isolatiemiddel wat niet op de bodem van je kruipruimte wordt aangebracht maar tegen je ondervloer aan. Een medewerker van het isolatiebedrijf kruipt door jouw kruipruimte heen terwijl hij een gelijkmatige laag PUR aanbrengt tegen jouw ondervloer. Deze laag zal zich vasthechten aan de vloer maar beschadigt niet de leidingen die door de kruipruimte heen lopen. Omdat het Pur tegen de ondervloer wordt aan gespoten heb je ook geen heel diepe kruipruimte nodig. Er hoeft niet – zoals bij los stortbare isolatiemiddelen – een laag van 30 centimeter te worden aangebracht. PUR is dan ook een isolatie middel wat in nagenoeg iedere situatie toepasbaar is. Jij wil natuurlijk weten hoeveel je kwijt zal zijn voor kruipruimte isolatie met PUR. Wij hebben dit voor je opgezocht en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk isolatiemiddel wordt er aangebracht Per welke eenheid is de prijs berekende Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de prijs per eenheid
PUR kruipruimte isolatie Per vierkante meter PUR kruipruimte isolatie, medewerker isolatiebedrijf en BTW Gemiddeld 25 euro per vierkante meter.

 

  • Als jij gelijk na de isolatie met PUR weer in je huis wil. Bij het aanbrengen van PUR komen er gassen vrij in je kruipruimte en in je huis. Wil jij direct na de isolatie met PUR weer in je huis. Zet dan alle ramen en deuren open tot de scherpe geur weggetrokken is.
  • Als jij je huis de gelegenheid wil geven om te luchten na de isolatie met PUR. In dat geval plan je een activiteit buiten de deur waarbij je huis kan luchten. Op die manier kom jij in een huis zonder schadelijke gassen terug en kan je genieten van lagere stookkosten zonder luchtwegproblemen.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie met PUR opgebouwd

Het prijskaartje van kruipruimte isolatie met PUR is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt als je een isolatie bedrijf inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw kruipruimte. De prijs die we opgaven is per vierkante meter. Is jouw kruipruimte dus ongeveer 50 vierkante meter, dan betaal je 1250 euro in totaal. Is je kruipruimte ongeveer 75 vierkante meter, dan betaal je ongeveer 1875 euro.
  • Keuze 2: Moet jouw kruipruimte eerst worden leeggepompt. In de meeste kruipruimtes staat een laag water. Voordat de isolatie specialist onder jouw kruipluik aan de slag gaat moet dat water eerst worden weggepompt. Het isolatiebedrijf heeft hier uiteraard een pomp voor meegenomen maar je betaalt wel voor het wegpompen van het grondwater.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op je isolatie van de kruipruimte met PUR is door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button bespaar jij tot wel 40 procent op je totale kostenplaatje doordat je meerdere offertes opvraagt die je kan vergelijken.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in