Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Isolatie is een zaak waar je als woningbezitter niet onderuit komt. Zeker oudere woningen hebben een kruipruimte die niet geïsoleerd is. Het gevolg is dat er een klimaat binnenshuis ontstaat wat heel schadelijk voor je gezondheid is. De kou die door de kruipruimte heen je huis binnenkomt zorgt ervoor dat je voeten koud zijn en koud blijven. Er valt niet tegenop te stoken. Daarnaast zorgt het vocht wat onderin je kruipruimte blijft staan ervoor dat vocht via je muren door je huis wordt verspreid. Het vocht klimt namelijk op door je muren en vormt schimmel in je huis.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Wat is de terugverdientijd van kruipruimte isolatie

Om je kruipruimte te isoleren is een behoorlijk aantal methodes voor handen. De methodes die gebruikt worden voor kruipruimte isolatie ontwijken elkaar niet zo heel veel in prijs. De verschillende methodes en technieken voor kruipruimte isolatie hebben ongeveer eenzelfde kostenplaatje. Een woning met een kruipruimte oppervlak van zo’n veertig vierkante meter kost gemiddeld 1000 euro als je het van een isolatie wil laten voorzien.
De hoofdreden waarom mensen hun kruipruimte isoleren is niet eens dat ze graag warme voeten hebben. De belangrijkste reden is een minder vochtig binnenklimaat. Het feit dat je aardig kan besparen op je verwarmingskosten is een leuke bijkomstigheid. Die besparing op je verwarmingskosten is niet zo radicaal als bij andere vormen van isolatie.  Het gaat dan ook vooral om het totaalplaatje. Kruipruimte isolatie is een isolatiemethode die vaak samen met andere isolatietechnieken wordt toegepast om een mooi totaal resultaat te krijgen. Het is goed om te weten voor woningbezitters die hun woning en dus ook hun kruipruimte laten isoleren dat het geen uitgave maar een investering is. De kosten van isolatie verdien je namelijk over een paar jaar verspreid wel weer terug. Jij wil natuurlijk heel graag weten hoeveel je nou precies bespaart als je kruipruimte isolatie laat aanbrengen en hoe snel dit terugverdiend kan worden. We hebben dit voor je uitgezocht. Je treft onze bevindingen in onderstaand schema.

Welke soort isolatie is er aangebracht Wat was de aanschafprijs van de isolatie Hoeveel procent bespaar je op je gasverbruik per jaar In hoeveel jaar heb je de investering terugverdiend
Kruipruimte isolatie Plusminus 1000 euro 20 procent op je gasfactuur per jaar 5 jaar

 

  • Als je meerder soorten isolatie hebt laten aanbrengen. Kruipruimte isolatie is maar één vorm van isolatie die je kan laten aanbrengen in je huis. Je kan ook kiezen voor meerdere soorten isolatie zoals dakisolatie en spouwmuurisolatie waardoor je totale rendement oploopt.
  • Als je alleen kruipruimte isolatie hebt laten aanbrengen. Kruipruimte isolatie op zich is ook een manier om te besparen op je energie verbruik. De investering is redelijk laag en het rendement is aantrekkelijk.

Hoe haal je meer rendement uit je isolatie

Kruipruimte isolatie is een  aantrekkelijke techniek om een gezonder klimaat in je huis te krijgen en om te besparen op je gasrekening. We hebben nog een paar tips hoe jij minder hoeft uit te geven aan je isolatie.

  • Laat meerder isolatietechnieken tegelijk uitvoeren. De overheid geeft een subsidie die kan oplopen tot wel 4000 euro als je meerdere isolatie technieken tegelijk laat uitvoeren in je huis. Je krijgt een behoorlijk bedrag van de overheid terug en jouw rendement loopt intussen mooi op.
  • Maak gebruik van een collectief. Verenigingen voor woningbezitters bieden vaak de mogelijkheid om collectief je kruipruimte te laten isoleren. Er zijn dan al afspraken gemaakt voor een lage prijs. Door in te stappen in dit collectief bespaar ook jij behoorlijk op de kosten van je isolatie.

Praktische bespaartips

  • Werk samen met de buren. Hebben je buren nog geen isolatie laten aanleggen in hun huis; overleg om samen een isolatiebedrijf in te schakelen. Op deze manier kunnen jullie behoorlijk besparen op de kosten van de kruipruimte isolatie. Het isolatie bedrijf hoeft maar één keer voor te rijden en kan efficiënter doorwerken.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het beste rendementsadvies krijg je door een isolatie bedrijf in te schakelen. Zij kunnen jou eerste een isolatieadvies geven waarna ze de isolatie voor je uitvoeren. Zo’n isolatieadvies kost ook geld. De snelste manier om te besparen op je kruipruimte isolatie is dan ook door offertes op te vragen.  Met één klik op onderstaande button vraag jij direct meerdere offertes op bij lokale isolatie bedrijven waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

5x Kruipruimte isolatie valse vooroordelen

Oude woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn nog volgens een oud

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

Eenvoudig leidingen in de kruipruimte isoleren

Er bestaan verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee je verwarmingsbuizen kunt isoleren.