Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In je huis heb je het graag behaaglijk warm. Als jij je thermostaat een paar graden omhoog draait in de wintermaanden doe je dat met het doel dat het binnenklimaat aantrekkelijk warm wordt. Je loopt immers niet graag de hele dag met een dikke trui aan door je huis heen. De thermostaat opdraaien helpt echter maar gedeeltelijk. Je zou verwachten dat je hele huis dan warm aanvoelt maar niks is minder waar. In de meeste huizen blijft het in de huiskamer aan de grond akelig koud. Daarbij voelt het door je huis heen kil aan. De reden hiervan tref je in je kruipruimte.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Wat zijn de kosten van kruipruimte isolatie materialen

De kruipruimte tref je aan onder het kruipluik. Het is een holle ruimte onder je huis die daar is aangelegd met een aantal doeleinden. Het eerste doel is de bereikbaarheid van leidingen in je huis. De waterleiding loopt naar een aantal plekken in je huis toe vanuit de kruipruimte. Hierdoor lopen er zo min mogelijk waterleidingen bovenlangs door je huis wat mooier oogt. Daarnaast loopt er ook een aantal elektriciteitskabels door je kruipruimte heen om te voorkomen dat deze door je hele muur heen moeten worden aangelegd. De kruipruimte heeft echter nog een doel. Het tweede doel is isolatie van je huis. De opzet was dat een kruipruimte zou zorgen voor een isolatie van je vloer tegen de kou vanuit de grond. Er staat immers lucht in de kruipruimte en stilstaande lucht zorgt ervoor dat er een isolerende werking uitgaat van je kruipruimte.

In de praktijk valt dit laatste vies tegen. De lucht in een kruipruimte is namelijk niet stilstaand. Door de aanwezigheid van isolatie gaten in je muur die naar de kruipruimte gaan is de lucht in je kruipruimte continu in beweging. Daarnaast zijn de meeste huizen te laag gebouwd. Hierdoor blijft grondwater staan in je huis wat ervoor zorgt dat er vocht optrekt in je muren. De gevolgen hiervan laten zich raden. Het vocht wat in je muren optrekt zorgt ervoor dat er niet alleen sprake is van betonrot, maar dat er ook een vochtig klimaat in je huis ontstaat met schimmelvorming als gevolg. Jij wil deze problemen natuurlijk bij de wortel aanpakken. Daarom is kruipruimte isolatie een veel gebruikte methode om meerdere problemen in je huis op te lossen. Hiervoor zijn meerder materialen beschikbaar. Veel mensen weten niet wat te kiezen en gaan dan maar voor de goedkoopste oplossing. We hebben voor jou op een rijtje gezet welke isolatie materialen er allemaal zijn en wat het prijskaartje daarvan is.

Welke dienst neem je af van het isolatiebedrijf Wat zit er bij de prijs inbegrepen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid Wat is de prijs per 40 vierkante meter (afmeting gemiddelde kruipruimte)
Kruipruimte isolatie met folie Kruipruimte isolatie met folie, arbeidskosten en BTW Per vierkante meter 39 euro 1560 euro
Kruipruimte isolatie met isolatiechips Kruipruimte isolatie met isolatiechips, arbeidskosten en BTW Per vierkante meter 18 euro 720 euro
Kruipruimte isolatie met thermokussens Kruipruimte isolatie met thermokussens, arbeidskosten en BTW Per vierkante meter 35,50 euro 1420 euro
Kruipruimte isolatie met schelpen Kruipruimte isolatie met schelpen, arbeidskosten en BTW Per vierkante meter 23 euro 920 euro
Kruipruimte isolatie met XPS platen Kruipruimte isolatie met XPS platen, arbeidskosten en BTW Per vierkante meter 35 euro 1400 euro

 

  • Als je zelf het vocht uit je kruipruimte kunt wegpompen. In de meeste kruipruimtes staat een laag grondwater. Je kan dit zelf wegpompen voor je het isolatiebedrijf laat langskomen. Dat bespaart je weer arbeidskosten van het isolatiebedrijf.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Staat er grondwater in je kruipruimte en kan je dit niet zelf wegpompen; in dat geval doet het isolatiebedrijf dit voor je. Er worden dan wel meerkosten voor berekend.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie opgebouwd

Het prijskaartje van kruipruimte isolatie wordt bepaald door keuzes die jij maakt als je een isolatiebedrijf laat langskomen. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je kruipruimte. De prijzen die we aangaven zijn per vierkante meter berekend. Een kleine kruipruimte is dus goedkoper te isoleren dan een grote kruipruimte.
  • Keuze 2: Hoe goed is jouw kruipruimte bereikbaar. Vaak zijn kruipruimtes opgedeeld in meerdere compartimenten. Als dit zo is bij jouw huis moet je alle kruipluiken bereikbaar maken voor de isolatie expert zodat hij jouw hele kruipruimte kan bereiken.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De goedkoopste manier om te besparen op je kruipruimte isolatie is door het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

Eenvoudig leidingen in de kruipruimte isoleren

Er bestaan verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee je verwarmingsbuizen kunt isoleren.