Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De winter is weer aangebroken. Het is tijd om de thermostaat een paar graden warmer te zetten en gezellig binnen te zijn. Je zou denken  dat je kan volstaan met een uurtje de radiator aan en dat daarna de warme lucht door je huis zal gaan circuleren. Niets is echter minder waar. De warmte die jij opwekt met je cv ketel stijgt op naar de zolder en verdwijnt door de muren en door het plafond. De vloer onder je voeten voelt ook akelig koud aan. De reden van deze problemen zit onder andere in je kruipruimte.Dit is de ruimte die je aantreft onder het kruipluik.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie met XPS

De kruipruimte is een holle ruimte onder je huis die daar zit met een aantal functies. Eén van die functies is het verbergen van kabels en leidingen onder de grond. Je kan er op deze manier eenvoudiger bij als er bijvoorbeeld een probleem met je waterleiding ontstaat. Een andere functie van de kruipruimte was van origine de isolatie van je vloer. Omdat er lucht stilstaat onder je vloer in je kruipruimte zou de kou uit de grond moeten worden tegen gehouden. In de praktijk blijkt dit echter niet zo te werken. De kruipruimte heeft namelijk geen stilstaande lucht maar bewegende lucht. Door de isolatieroosters in je kruipruimte komt er voortdurend buitenlucht naar binnen en verdwijnt er voortdurend lucht uit je kruipruimte. Hierdoor gaat er totaal geen warmte isolerende werking uit van je kruipruimte. Een ander probleem met de meeste kruipruimtes is dat ze te dicht bij de grondwaterspiegel zijn aangebracht. Hierdoor staat er in de kruipruimte standaard een laagje grondwater. Dit grondwater zoekt een weg naar buiten en doet dat via de betonnen muren van je huis. Het vocht trekt op door je huis heen en zorgt daardoor voor een akelig kil klimaat. Je plafonds gaan schimmelen en er heerst een kou in je huis waar niet tegenop te stoken valt. Zelfs met de beste middelen krijg je dit vocht niet weg geventileerd.
Schimmel in je huis heeft een heleboel nadelige effecten. Eén daarvan is dat het slecht is voor je gezondheid. Het merendeel van de luchtwegproblemen ontstaat door een te vochtig klimaat in je huis. Schimmel heeft een nadelige uitwerking op de luchtkwaliteit in een woning. Het is dan ook de hoogste tijd om werk te maken van de isolatie van je kruipruimte. Eén van de materialen waarmee dit prima te doen is, is XPS. Dit middel is ook wel bekend als isolatieplaat. De isolatieplaten worden met een naad en groef systeem in elkaar geklikt en zorgen ervoor dat de kou vanuit je kruipruimte wordt tegen gehouden. Het XPS isolatieplaat heeft nog een voordeel. Door de bevestiging ontstaan er geen koudebruggen in je kruipruimte. Je hebt dus over de hele benedenverdieping warme voeten. Jij wil natuurlijk weten hoeveel je kwijt bent voor kruipruimte isolatie met XPS. We hebben dit voor je opgezocht en kwamen tot de volgende bevindingen:

Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt Wat zit er bij de prijs inbegrepen Met welke eenheid is de prijs aangegeven Wat is de prijs per eenheid
XPS isolatieplaat XPS isolatieplaat, arbeidsloon en BTW Per vierkante meter 35 euro

 

  • Als je handig bent. Isolatie met XPS isolatieplaat zou je zelf kunnen doen. Het naad en groefsysteem zorgt ervoor dat je nauwelijks gereedschap nodig hebt. Je moet er dan wel tegen kunnen om in een nauwe ruimte te werken.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Wil jij het isoleren van je kruipruimte liever overlaten aan de expert, dan huur je een isolatie bedrijf in voor deze klus. Je hoeft dan niet door je kruipruimte te gaan en bent verzekerd van een goed resultaat.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie met XPS samengesteld

Het prijskaartje van kruipruimte isolatie met XPS wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je een isolatie bedrijf inschakelt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe groot is jouw kruipruimte. De prijs die we opgaven is per vierkante meter. Het spreekt dan ook voor zich; hoe groter de kruipruimte, hoe meer je kwijt zal zijn aan XPS isolatieplaat.
  • Hoe goed is jouw kruipruimte bereikbaar. Kruipruimtes zijn vaak opgedeeld in meerdere compartimenten die ieder hun eigen kruipluik hebben. Je zal er dan ook voor moeten zorgen dat de kruipluiken allemaal bereikbaar zijn als het isolatiebedrijf langs komt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van je kruipruimte isolatie met XPS door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij  je voordeel mee kan doen. Dat voordeel  kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De

Eenvoudig leidingen in de kruipruimte isoleren

Er bestaan verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee je verwarmingsbuizen kunt isoleren.