Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het is weer winter. Dit is de periode waarin mensen minder vaak de deur uit gaan en vaker binnen blijven. Om het binnenshuis aangenaam warm te krijgen draai je de thermostaat een paar graden warmer. Dit is het moment waarom je verwacht dat je de cv installatie een uur moet laten werken waarna er een warmte circulatie in je huis optreedt. Niks is echter minder waar. Je draait de thermostaat een paar graden hoger en vervolgens blijft de thermostaat de hele dag door op die stand staan. Je huis warmt niet goed op. We zullen je uitleggen hoe dit komt en wat je er tegen kan doen.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie met isolatie folie

Het meest voorkomende probleem bij oudere huizen is dat ze niet goed zijn geïsoleerd. Gevolg is dat de opgewekte warmte net zo snel weer vertrekt uit je huis. De warmte stijgt op naar de bovenverdieping en daarna verdwijnt hij door het dak en door de muren heen. Je zal dus in een woning die nog niet goed is geïsoleerd isolatiemateriaal moeten aanbrengen. Een plek die je niet zo snel zou isoleren is de kruipruimte. Dat is jammer, want juist daar valt veel winst te behalen. Een kruipruimte is de ruimte onder je huis die bereikbaar is met het kruipluik. De meeste mensen kijken alleen naar de watermeter die doorgaans onder het kruipluik zit, maar er zit een hele ruimte onder je huis door. De gedachte achter de kruipruimte was ooit dat de lucht die onder je huis zit zorgt voor een isolerende laag tussen je huis en de grond. Dit is een gedachte die inmiddels achterhaald blijkt. De kruipruimte bevat inderdaad lucht, maar doordat er ventilatiegaten en ventilatieroosters in je huis zitten is die lucht continu in beweging. Bovendien zijn veel woningen te laag bij de grondwaterspiegel gebouwd. Hierdoor is er niet alleen sprake van bewegende lucht maar ook van een laag water in je kruipruimte. Die laag water tast je huis van onderaf aan. Het water zal gaan opklimmen in je muren met alle gevolgen van dien.
Als jij deze problemen herkent is het goed om kruipruimte isolatie te overwegen. Een manier om te voorkomen dat vocht zich vastzet in je muren is door je kruipruimte te isoleren met isolatie folie. Dit is een isolatie methode die net iets duurder is dan andere methodes. Het is echter – zeker als er ook sprake is van vochtoverlast – de meest doeltreffende methode. Wat er gebeurt bij kruipruimte isolatie met folie is dat er een folie-laag helemaal over de bodem en de muren van je kruipruimte wordt bevestigd. Hierdoor ontstaat een vochtwerende laag tussen je kruipruimte en je muren in. Deze uiterst doeltreffende methode van kruipruimte isolatie wordt door zijn geweldige eigenschappen steeds vaker toegepast in huizen. Natuurlijk wil jij weten wat het kost om je kruipruimte te laten isoleren met folie. We hebben dit voor je opgezocht en kwamen tot de volgende bevindingen:

Welke isolatie methode wordt er toegepast Wat zit er bij de prijs van deze isolatie methode inbegrepen Wat is de eenheid waarmee de prijs is berekend Wat is de prijs per eenheid Wat is de prijs per 40 vierkante meter (doorsnee kruipruimte)
Kruipruimte isolatie met isolatiefolie Isolatiefolie, arbeidsloon voor aanbrengen van isolatiefolie en BTW Per vierkante meter 39 euro 1560 euro

 

  • Als de kruipruimte helemaal klaar is voor het isolatiebedrijf. In de meeste kruipruimtes staat een laag grondwater. Voor isolatie met isolatiefolie is het noodzakelijk dat deze hele laag is weggepompt. Je kan dit zelf doen door een pompinstallatie te bevestigen in je kruipruimte en het vocht weg te pompen voor de medewerker van het isolatiebedrijf langs komt.
  • Als er een laag grondwater in je kruipruimte staat en je geen gelegenheid hebt om dit weg te pompen. In dat geval zal de medewerker van het isolatiebedrijf eerst het grondwater moeten wegpompen voor hij aan de slag kan. Een tijdrovende klus waarvoor jij wel een uurloon berekend krijgt.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie met isolatiefolie samengesteld

Het prijskaartje van kruipruimte isolatie is bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je een medewerker van het isolatie bedrijf laat langskomen. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe groot is je kruipruimte. De prijs van kruipruimte isolatie is doorgaans per vierkante meter. Hoe groter je kruipruimte, hoe meer je kwijt zal zijn aan kruipruimte isolatie.
  • Hoe goed is jouw kruipruimte bereikbaar. Voor de isolatie methode met folie moet je kruipruimte goed bereikbaar zijn. Soms zitten er tussenschotten in een kruipruimte waardoor er sprake is van meerdere kruipluiken op je benedenverdieping. Zoek uit of dit zo is. Het voorkomt dat de isolatie medewerker straks nodeloos lang bezig is en jouw kruipruimte isolatie duur uitpakt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op kruipruimte isolatie door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waardoor je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in

5x Kruipruimte isolatie valse vooroordelen

Oude woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn nog volgens een oud