Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen huis. Als woningbezitter is het één van je kostbaarste bezittingen. Je zal er dan ook alles aan doen om jouw huis in een zo goed mogelijke staat te houden. Je onderhoudt je huis vrijwel jaarlijks. Daarbij schilder je ook de plafonds. Het valt echter op dat de plafonds steeds weer te maken krijgen met een laag schimmel. Dit is een erg onhygiënisch verschijnsel wat bovendien slecht voor je gezondheid is. Schimmel in je plafonds wijst erop dat er een te hoog vochtpercentage in je plafond zit. Dat vocht kan niet goed weg waardoor er schimmelvorming optreedt.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Wat zijn de kosten van kruipruimte isolatie met isolatiematras

De reden van jouw beschimmelde plafonds vind je doorgaans wanneer je door je kruipluik kijkt. Hier tref je de kruipruimte van je huis. Dit is een plek waar je doorgaans niet komt. Je hebt er ook niets te zoeken. De kruipruimte is een holle ruimte onder je gehele huis. Hier zijn leidingen in weggewerkt zodat je die niet door de muren heen hoeft te laten lopen. Je treft er ook de hoofdkraan van de waterleiding. Veel huizen zijn te dicht bij de grondwaterspiegel gebouwd. Hierdoor staat er in veel kruipruimtes een laag grondwater. Dit vocht zoekt zich een weg naar buiten. De ventilatieroosters in je kruipruimte kunnen hun werk niet afdoende doen. Hierdoor hoopt vocht zich op in je kruipruimte en klimt het uiteindelijk op door je muren. De muren van betonnen huizen kunnen daardoor een gevaarlijk hoge hoeveelheid vocht bevatten. Een kruipruimte heeft echter meerdere functies. Eén van die functies is een isolatie tussen de grond en jouw vloer. De lucht wordt geacht om stil te staan wat een isolerende werking heeft. In werkelijkheid is de lucht echter continu in beweging. Daardoor komt er voortdurend koude lucht door jouw vloer heen naar boven waardoor jij het hele jaar door met koude voeten rondloopt. Dat is een kou waar niet tegenop te stoken valt.
Als jij een oplossing voor deze problemen zoekt zal je dus moeten kiezen voor kruipruimte isolatie. Kruipruimte isolatie kan je doen met meerdere materialen die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. De meeste isolatie methodes richten zich vooral op het weren van kou vanuit de kruipruimte. Je hebt daarnaast isolatie methodes die zich richten op het weren van vocht in de kruipruimte. Sommige isolatie methodes bieden de tussenweg tussen deze twee oplossingen. Eén van die methodes is kruipruimte isolatie met isolatiematras. Isolatiematras is een plastic kussentje wat gevuld is met piepschuim korrels. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat eventueel vocht in een kruipruimte naar de onderkant van je kruipruimte blijft staan. Er wordt een laag gevormd van isolatie matras tussen het water onderin de kruipruimte en de vloer van je huis. Hierdoor voorkom je dat er kou door de vloer naar boven komt. Bovendien wordt vocht op een slimme manier afgevoerd waardoor er geen vocht meer in je muren kan trekken. Jij wil natuurlijk weten hoeveel het kost om vocht uit je kruipruimte te krijgen met isolatiematras. We hebben dit voor je nagezocht en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke isolatiemateriaal wordt er gebruikt Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de prijs per vierkante meter Wat is de prijs er 40 vierkante meter (standaard kruipruimte)
Isolatie matras Isolatie matras. Prijs is exclusief arbeidsloon en BTW 17 euro  680 euro

 

 

  • Als je vocht in je kruipruimte hebt staan. In de meeste kruipruimtes staat vocht. Isolatie matras is geschikt voor gebruik in natte kruipruimtes maar de vloer zal wel droog moeten zijn voor het isolatiebedrijf aan de slag gaat. Je zal dus eerst het vocht moeten wegpompen voor het isolatiebedrijf aan het werk gaat.
  • Als je al het werk het liefste uit handen geeft. Staat er vocht in je kruipruimte en heb jij geen gelegenheid om het weg te pompen; in dat geval moet het isolatiebedrijf dit nog doen. Hiervoor zullen ze kosten op basis van een uurloon aan je berekenen.

Hoe is het prijskaartje van isoleren met isolatie matras samengesteld

Het prijskaartje van isolatie met isolatiematras wordt bepaald door keuzes die je maakt als je een isolatie bedrijf inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je kruipruimte. De prijs van isolatie met isolatiematras wordt berekend per vierkante meter. Hier geldt dus; hoe groter je kruipruimte, hoe hoger de prijs van de kruipruimte isolatie.
  • Keuze 2: Hoe goed is je kruipruimte bereikbaar. Een kruipruimte is vaak opgedeeld in meerdere compartimenten. Je huis is dan ook voorzien van meerdere kruipluiken. Zorg ervoor dat alle kruipluiken toegankelijk zijn als het isolatiebedrijf komt. De verloren uren worden anders verrekend met het arbeidsloon.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op je kruipruimte isolatie met isolatiefolie door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

5x Kruipruimte isolatie valse vooroordelen

Oude woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn nog volgens een oud

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De