Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als woningeigenaar heb je destijds bewust een keuze gemaakt voor een bepaald soort huis. Als jij hebt gekozen voor een al wat oudere woning heb je vast niet gekeken naar het materiaal van je ondervloer. Bij veel moderne huizen is deze gemaakt van beton. Bij oudere woningen is de vloer vaak gemaakt van hout. Zo’n houten vloer is heel authentiek en het is iets wat jouw huis onderscheidt van  nieuwbouw. Er zitten echter ook nadelen aan een huis met een houten vloer. Eén van die nadelen is het feit dat de vloer heel gevoelig is voor overlast door vocht.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Wat zijn de kosten van kruipruimte isolatie bij een houten vloer

Onder ieder huis bevindt zich een kruipruimte. Dit is de ruimte die bereikbaar is door het kruipluik in de vloer. De kruipruimte heeft een aantal doelen. Het eerste doel is het wegwerken van kabels en leidingen onder je huis. Hierdoor lopen kwetsbare leidingen niet boven de vloer wat de veiligheid ten goede komt. Een ander doel wat woningbouwers voor ogen hadden met kruipruimte was de isolerende werking van lucht. De lucht die in de kruipruimte zit moet ervoor zorgen dat er geen kou vanuit de grond je huis kan binnen trekken. Dit is het punt waar het vaak mis gaat. De lucht in je kruipruimte staat namelijk helemaal niet stil. De kruipruimte heeft immers ventilatiegaten in je muur waardoor de lucht voortdurend in beweging is. Tel daarbij op dat veel woningen eigenlijk te diep zijn gebouwd bij de grondwaterspiegel en je hebt een groot probleem. Het grondwater staat namelijk bij veel huizen in de kruipruimte wat ervoor zorgt dat het water in je muren trekt. Wanneer jij een huis hebt met een houten vloer houdt dit in dat het grondwater waarschijnlijk ook in jouw houten vloer trekt. Het resultaat hiervan is houtrot. Niet alleen het hout van je vloer heeft te lijden onder het grondwater. Ook de spijkers en schroeven die de vloer op zijn plaats houden zullen op den duur gaan roesten. Gevolg is dat veel woningen met een houten vloer op den duur letterlijk wegrotten.
Je zal de kruipruimte isolatie bij een houten vloer dan ook heel anders moeten aanpakken dan bij een betonnen vloer. De methodes kan je wel toepassen maar je zal er eerst voor moeten zorgen dat het vocht wordt geweerd vanuit je kruipruimte op een goede manier. We hebben voor je opgezocht wat de beste manier is om vocht te weren uit je kruipruimte zonder dat er houtrot plaatsvindt. De methode die daarvoor wordt toegepast is het aanbrengen van een dampwerende laag tegen je houten vloer aan. Deze dampwerende laag is te vergelijken met radiatorfolie. Het is een soort aluminium-laag die de warmte binnen in je huis houdt en die ervoor zorgt dat het vocht via de isolatiegaten je kruipruimte zal verlaten. Deze isolatiemethode is eenvoudig uit te voeren door een isolatiebedrijf. Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt zal zijn aan deze isolatie methode. We hebben dat voor je uitgezocht.

Welke isolatie methode gebruik je Wat zit er bij de prijs inbegrepen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid Wat is de prijs per 40 vierkante meter (meest voorkomende maat kruipruimte)
Vloerisolatie met folie Vloerisolatie met folie inclusief arbeidsloon en BTW Per vierkante meter 27,50 1100 euro

 

  • Als het vochtpercentage in je vloer hoger is dan 20 procent. In dat geval doe je er goed aan om dat vocht eerst te laten wegtrekken. Met het toepassen van de bovenstaande methode help jij om het vocht uit je vloer te krijgen. Zorg ervoor dat je genoeg beluchting in je huis hebt.
  • Als het vochtpercentage in je vloer lager is dan 20 procent. In dat geval kan je iedere willekeurige andere isolatiemethode kiezen om je kruipruimte te isoleren. Er gaat dan direct een kou- en vochtwerende functie van de kruipruimte isolatie uit.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie bij een houten vloer vastgesteld

Hoeveel jij betaalt voor kruipruimte isolatie bij een houten vloer wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je een isolatie bedrijf hiervoor inhuurt.

  • Keuze 1: Hoe groot is je kruipruimte. De prijs uit het overzicht is per vierkante meter. Dit houdt in dat een grote kruipruimte duurder is om te isoleren dan een kleinere kruipruimte.
  • Keuze 2: Hoe zit het met de bereikbaarheid van je kruipruimte. Is een kruipruimte onderverdeeld in compartimenten, dan heeft je huis waarschijnlijk ook meerdere kruipluiken. Zorg ervoor dat al die kruipluiken bereikbaar zijn voor het isolatie bedrijf.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op de isolatie van je houten vloer door offertes op te vragen. Dit doe je met één muisklik op onderstaande button. Hierdoor kan jij offertes vergelijken waardoor je besparing oploopt tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in