Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een huis heeft een gezond woonklimaat nodig, daar is iedereen het over eens. Een goed woonklimaat begint met ventilatie. Je zet een aantal uren per dag de ramen goed tegen elkaar open waardoor vocht uit je huis kan verdwijnen. Vocht hoopt zich immers de hele dag door op in je huis. In je adem zit vocht, maar ook het drogen van kleding op een wasrek zorgt ervoor dat er vocht in je huis vrijkomt. Je zou denken dat je alle ruimtes in je huis kan ventileren maar dit is niet helemaal waar. De ruimte waar je niet zo snel aan denkt is je kruipruimte.

Hoeveel kost het om de kruipruimte te ventileren

Waarom is ventilatie van de kruipruimte belangrijk? 

 

Condens vocht dat in de kruipruimte aanwezig is kan in sommige omstandigheden via de wanden naar de bovengelegen ruimtes migreren en daar problemen veroorzaken. Door het juist te ventileren van je kruipruimte kun je dit probleem voorkomen.  

Het schadelijke Rondongas en andere soorten gassen Die uit de bodem naar voren kruipen kunnen nergens naar toe en blijven in de kruipruimte hangen of komen via openingen zoals bijvoorbeeld het kruipluik of leidingen in de woning. Vooral Rondongas wat veel kankerverwekkende stoffen heeft, dien je zoveel mogelijk te vermijden. Door de kruipruimte goed te ventileren kan je dit voorkomen.  

Welke mogelijkheid om je kruipruimte te ventileren kies je Wat is de prijs van deze ventilatie
Vloerventilatiekoker Tussen 9 en 34 euro
Renovatiekoker Tussen 9 en 19 euro
  • Als je nog geen ventilatie hebt in je kruipruimte. In dat geval zal je deze moeten aanleggen om vochtproblemen binnenshuis te voorkomen. Je zal een renovatiekoker moeten kopen maar die moet ook nog worden aangelegd. De kosten voor een isolatiebedrijf voor het aanleggen van de renovatiekoker komen dus nog bij de kosten van ventilatie van je kruipruimte.
  • Als je nog met de bouw van je huis bezig bent. Is de bouw van je huis nog bezig; laat dan gelijk vloerventilatiekoker aanleggen. Met de bouw van je huis samen is het een veel minder ingrijpende operatie om een ventilatiekoker te laten ingraven naast je huis.

Hoe is het prijskaartje van de ventilatie van je kruipruimte samengesteld

Hoeveel het kost om ventilatie in je kruipruimte aan te leggen is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt als je  een isolatiebedrijf inschakelt.

  • Keuze 1: Laat je de ventilatie gelijk aanleggen met de isolatiewerkzaamheden. Als je ervoor kiest om jouw kruipruimte te laten ventileren samen met isolatiewerkzaamheden zal het isolatiebedrijf in één keer door kunnen werken. Je bent eenmalig wat meer kwijt, maar je zal ook veel meer profijt hebben van de isolatie die in je kruipruimte wordt aangebracht.
  • Keuze 2: Hoe goed is je kruipruimte bereikbaar. Een kruipruimte is vaak opgedeeld in meerdere compartimenten. Deze hebben ieder hun eigen kruipluik en ze komen ook ieder aan een andere kant van het huis uit. Het is dus zaak dat je ieder compartiment apart voorziet van een kruipruimte ventilatieschacht voor het beste resultaat.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op kruipruimte isolatie ventilatie door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op bij isolatie specialisten. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

Eenvoudig leidingen in de kruipruimte isoleren

Er bestaan verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee je verwarmingsbuizen kunt isoleren.