Kosten kruipruimte isolatie ventileren

Een huis heeft een gezond woonklimaat nodig, daar is iedereen het over eens. Een goed woonklimaat begint met ventilatie. Je zet een aantal uren per dag de ramen goed tegen elkaar open waardoor vocht uit je huis kan verdwijnen. Vocht hoopt zich immers de hele dag door op in je huis. In je adem zit vocht, maar ook het drogen van kleding op een wasrek zorgt ervoor dat er vocht in je huis vrijkomt. Je zou denken dat je alle ruimtes in je huis kan ventileren maar dit is niet helemaal waar. De ruimte waar je niet zo snel aan denkt is je kruipruimte.

Hoeveel kost het om de kruipruimte te ventileren

De kruipruimte is een ruimte die onder je huis is aangebracht. Deze ruimte zit daar met een aantal doelen. Het belangrijkste doel is het wegwerken van bijvoorbeeld je waterleidingen in je huis. Dat is dan ook het grootste voordeel wat je hebt met een kruipruimte. Een andere bedoeling van een kruipruimte was dat de laag lucht tussen de grond en je vloer een isolerende werking zou hebben. Dit blijkt in de praktijk nogal tegen te vallen. De lucht in je kruipruimte wordt namelijk bevochtigd door een laag vocht die onderin je kruipruimte staat. Hierdoor krijg je een onaangenaam kil klimaat in je kruipruimte wat zich dwars door jouw betonnen muur heen werkt. Het vocht in je kruipruimte zal gaan optrekken in je muren en je krijgt schimmelvorming in je huis.

Schimmel is heel onhygiënisch. Het is dan ook een bron van meerdere ziektes aan de luchtwegen. Een klimaat binnenshuis met schimmel zorgt er ook voor dat er allerlei kwalijke muffe luchten in je huis komen te hangen. Het is dan ook zaak dat je zo snel mogelijk afrekent met dat vocht in je kruipruimte.
De meeste mensen kiezen voor kruipruimte isolatie om een einde te maken aan de vochtproblemen. Daarmee lossen ze echter niet het hele probleem op. Vocht dat in je kruipruimte terecht komt maar daar niet meer uit kan zal stil komen te staan en het zal op den duur in je isolatiemateriaal gaan trekken. Hierdoor ontstaat een nog vervelender klimaat in je kruipruimte en zal je op den duur weer opnieuw aan het werk moeten in je kruipruimte. De meeste woningen die jonger dan 30 jaar zijn, zijn voorzien van ventilatieroosters in de kruipruimte. Oudere woningen hebben deze ventilatieroosters doorgaans niet. Dit zijn juist de huizen die betonrot oplopen nadat er kruipruimte isolatie is geplaatst. Het is dan ook zaak dat jij je kruipruimte goed isoleert maar daarnaast ook ventileert. Die ventilatie kan je naderhand aanbrengen in je kruipruimte via een soort tunnels die je aanlegt vanuit je kruipruimte. Beter is het nog om bij een nieuw huis gelijk ventilatieroosters en ventilatieschachten te laten aanleggen. Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel het kost om je kruipruimte te isoleren. We hebben de prijzen voor je opgezocht en op een rijtje gezet.

Welke mogelijkheid om je kruipruimte te ventileren kies je Wat is de prijs van deze ventilatie
Vloerventilatiekoker Tussen 9 en 34 euro
Renovatiekoker Tussen 9 en 19 euro
  • Als je nog geen ventilatie hebt in je kruipruimte. In dat geval zal je deze moeten aanleggen om vochtproblemen binnenshuis te voorkomen. Je zal een renovatiekoker moeten kopen maar die moet ook nog worden aangelegd. De kosten voor een isolatiebedrijf voor het aanleggen van de renovatiekoker komen dus nog bij de kosten van ventilatie van je kruipruimte.
  • Als je nog met de bouw van je huis bezig bent. Is de bouw van je huis nog bezig; laat dan gelijk vloerventilatiekoker aanleggen. Met de bouw van je huis samen is het een veel minder ingrijpende operatie om een ventilatiekoker te laten ingraven naast je huis.

Hoe is het prijskaartje van de ventilatie van je kruipruimte samengesteld

Hoeveel het kost om ventilatie in je kruipruimte aan te leggen is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt als je  een isolatiebedrijf inschakelt.

  • Keuze 1: Laat je de ventilatie gelijk aanleggen met de isolatiewerkzaamheden. Als je ervoor kiest om jouw kruipruimte te laten ventileren samen met isolatiewerkzaamheden zal het isolatiebedrijf in één keer door kunnen werken. Je bent eenmalig wat meer kwijt, maar je zal ook veel meer profijt hebben van de isolatie die in je kruipruimte wordt aangebracht.
  • Keuze 2: Hoe goed is je kruipruimte bereikbaar. Een kruipruimte is vaak opgedeeld in meerdere compartimenten. Deze hebben ieder hun eigen kruipluik en ze komen ook ieder aan een andere kant van het huis uit. Het is dus zaak dat je ieder compartiment apart voorziet van een kruipruimte ventilatieschacht voor het beste resultaat.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op kruipruimte isolatie ventilatie door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op bij isolatie specialisten. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Kruipruimte nodig? Vergelijk eerst!

Aangezien het om maatwerk gaat is het slim om verschillende lokale specialisten te vergelijken. Zo kun je namelijk flink op de arbeidskosten besparen en advies inwinnen. Geheel gratis en vrijblijvend kom je in contact met isolatiespecialisten via onze website. Vul snel je postcode hieronder in en begin met vergelijken.