Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als woningeigenaar weet je dat je goed voor je huis moet zorgen. Je houdt de binnenkant goed bij en met regelmaat wit je de plafonds. Het valt je wel op dat je in sommige ruimtes behoorlijk snel last krijgt van schimmel op je plafonds. Je neemt een spray ter hand en werkt de schimmel weer weg. Daarna ga je verder met je werkzaamheden. Je hebt er vast nooit over nagedacht hoe die schimmel in je zogeheten natte ruimtes terecht komt. Onder natte ruimtes verstaan we vooral de badkamer maar ook het toilet en in een enkel geval je keuken. Schimmel is een probleem wat onhygiënisch is en wat voor vervelende luchtjes zorgt.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie met Tonzon

De voornaamste reden waarom je last hebt van schimmel is niet het feit dat jouw uitzetraampje boven je raam niet vaak genoeg open staat. De hoofdreden van schimmel in je huis is opkruipend vocht. Dit vocht is afkomstig van onder je huis. Je komt bij de oorzaak van het probleem als je de kruipruimte onder je huis eens goed inspecteert. De kruipruimte van je huis had als oorspronkelijke reden dat het een isolerende werking zou hebben. De stilstaande lucht in een kruipruimte had als functie om een kou-werende functie te hebben. De kou vanuit de grond kon op die manier niet jouw huis binnen dringen. Doordat er echter ook ventilatie roosters en ventilatiegaten zijn gebouwd in je kruipruimte is deze lucht in beweging. Hierdoor wordt je huis helemaal niet geïsoleerd. In tegendeel; er is een koude zone onder je vloer die dwars door je vloer heen trekt. Hierdoor loop je het hele jaar met koude voeten door je huis heen. Gelukkig valt hier wat aan te doen op een manier die in één keer meerdere problemen aanpakt. Met Tonzon isoleer je jouw kruipruimte en wordt gelijk voorkomen dat vocht zich in je muren kan gaan vastzetten. We zullen je in het kort vertellen wat Tonzon is en wat het kost.
Tonzon aanbrengen in je kruipruimte houdt in dat er een beschermende folie tegen je kruipruimte wand wordt aangebracht. Daarna wordt er een laag isolatie kussentjes van plastic met lucht erin aangebracht in je kruipruimte. Deze laag isolatie kussentjes bevat dus vooral stilstaande lucht wat moet gaan zorgen voor een daadwerkelijke warmte laag tussen je kruipruimte en je vloer. De methode met Tonzon is redelijk bewerkelijk. Het is een isolatie methode die tweeledig is. Er wordt folie aangebracht tegen het vocht en daarna worden de kussentjes aangebracht tegen de kou. Het is echter ook een methode die uiterst doeltreffend is. Niet alleen bestrijd je vocht overlast; je voorkomt ook dat je voortdurend met koude voeten door je huis heen loopt. We hebben voor je opgezocht hoeveel Tonzon als isolatie methode kost. Onze bevindingen vind je in onderstaand schema.

Welke isolatie methode wordt er gebruikt Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de eenheid voor de berekening van de prijs Wat is de prijs per eenheid Wat is de prijs voor 40 vierkante meter (meest voorkomende maat kruipruimte)
Tonzon kruipruimte isolatie Afwerking van de kruipruimte met folie en aanbrengen van Tonzon kussentjes, arbeidskosten en BTW. Vierkante meter 36,50 euro 1460 euro

 

  • Als je stilstaand water in je kruipruimte zelf wegpompt. Tonzon kan pas worden aangebracht als er geen water meer in je kruipruimte staat. Als er nog water in je kruipruimte staat moet dit dus eerst worden weggepompt. Doe je dit zelf, dan bespaart het je een aantal uren werk van de isolatiemedewerker.
  • Als je stilstaand water in je kruipruimte laat wegpompen. Heb je stilstaand water in je kruipruimte en wil je dit laten wegpompen; in dat geval moet je het isolatiebedrijf een uurloon betalen voor de werkzaamheden die zijn hierdoor moeten verrichten. Dit is een soort van meerkosten op je uiteindelijke rekening.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie met Tonzon samengesteld

De prijs van kruipruimte isolatie met Tonzon wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je een isolatie bedrijf inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je kruipruimte. De prijs van isolatie met Tonzon wordt bepaald per vierkante meter. Hoe groter je kruipruimte, hoe meer je moet betalen voor een isolatie met Tonzon.
  • Keuze 2: Hoe staat het met de bereikbaarheid van je kruipruimte. Veel kruipruimtes zijn ingericht met tussenschotten. Hierdoor kan het voorkomen dat je kruipruimte niet in één keer bereikt kan worden maar via meerdere kruipluiken. Zorg ervoor dat die bereikbaar zijn voor het isolatiebedrijf langskomt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de isolatie van je kruipruimte door offertes op te vragen bij isolatie bedrijven. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

Eenvoudig leidingen in de kruipruimte isoleren

Er bestaan verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee je verwarmingsbuizen kunt isoleren.

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in