Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in werkelijkheid is. We hebben voor jou een checklist gemaakt om bij de hand te houden wanneer je een kruipruimte gaat isoleren. De lijst bevat punten die betrekking hebben op de periode voor de isolatie, tijdens de isolatie zelf en na de isolatie.

Weet wie je gaat inschakelen

De overheid hamert er hard op dat ook bezitters van een oudere woning hun huis laten isoleren. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven zich richten op woningisolatie. Dat heeft voor jou behoorlijk wat voordelen. Er is een hoop keuze voordat je een isolatiebedrijf inschakelt. Maak die keuze ruim voordat je een huis gaat isoleren. Het is verstandig om eerst offertes op te vragen. Die beoordeel je op een aantal punten:

  • Staan alle materialen op de offerte. Een offerte kan je pas goed vergelijken wanneer alle gebruikte materialen erop vermeld staan. Het gaat dan niet alleen om het isolatiemateriaal maar ook om het gebruik van de machines en apparaten die gebruikt zijn om het isolatiemateriaal aan te brengen. Deze huurkosten kunnen namelijk naderhand behoorlijk oplopen wanneer ze niet op de offerte stonden.
  • Zijn de prijzen inclusief BTW. Een isolatiebedrijf is verplicht om jou op de offerte de BTW te vermelden. Dit is belasting die het isolatiebedrijf naderhand ook weer doorbetaalt aan de overheid. Die BTW, 6 procent over het arbeidsloon en 21 procent over de materialen, moet wel in de offerte zijn opgenomen.
  • Reiskosten en voorrijkosten. Een isolatiebedrijf kan je het beste enigszins in je eigen omgeving selecteren. Er zullen immers altijd reiskosten worden berekend aan jou. Ook hanteren isolatiebedrijven standaard voorrijkosten. De kosten voor het klaarzetten van het gereedschap zitten daarbij inbegrepen.
  • De datum van het aanvangen van de werkzaamheden. Bij isolatie is het goed om af te spreken wanneer het isolatiebedrijf bij jou langskomt. Dit moet op de offerte vermeld staan.

Waarschuw je buren

Hebben jouw buren hun woning nog niet laten isoleren in de kruipruimte, dan is het aan te raden om gezamenlijk een isolatiebedrijf in te schakelen. Met name op de derde post op de factuur, de voorrijkosten en reiskosten, valt wat dit betreft behoorlijk te besparen. Ook hoeven de materialen slechts eenmalig te worden gehuurd. Belangrijk om dit ruim te doen voordat je een isolatiebedrijf gaat inschakelen.

Het juiste isolatiemateriaal

Een kruipruimte isoleren is met meerdere materialen mogelijk. Er kan gebruik worden gemaakt van matten die tegen alle kanten van de kruipruimte worden bevestigd, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van polystyreen chips die op de bodem van de kruipruimte komen te liggen. De keuze is aan jou. Laat je wel goed voorlichten door het isolatiebedrijf zodat jij precies weet wat de voor- en nadelen zijn van het door jou gekozen isolatiemateriaal.

Een droge kruipruimte

De kruipruimte moet zo droog mogelijk zijn voordat je een isolatiebedrijf laat langskomen. Zeker oude woningen zullen te dicht bij het grondwaterniveau gebouwd zijn. De kruipruimte moet dus zo droog mogelijk zijn. Staat er water in de kruipruimte, zorg ervoor dat dit met de dompelpomp wordt weggehaald. Is het binnenklimaat van de kruipruimte vochtig, plaats dan een aantal vochtvreters om het vocht te absorberen. Sla je deze stap over, dan zou het kunnen gebeuren dat het vocht ingesloten wordt. Dit is vragen om problemen want ingesloten vocht kan gaan optrekken in je muren en vloeren.

Een toegankelijke kruipruimte

Bij een isolatiebedrijf krijg je het arbeidsloon doorgaans per uur berekend. Wanneer het personeel eerst lang bezig is om zich een weg naar jouw kruipruimte te banen betaal je een hoop extra terwijl dit niet nodig is. Zorg ervoor dat jouw kruipruimte goed toegankelijk is voor het personeel. Reserveer parkeerruimte voor de wagens van het isolatiebedrijf voor de deur van jouw huis.

Tijdens de werkzaamheden: goede omstandigheden

Voorzien tijdens de werkzaamheden bij jouw huis in goede omstandigheden. Dat houdt in dat de kruipruimte goed verlicht moet zijn. Men manoeuvreert immers door een smalle ruimte heen en daarbij is goed licht essentieel. Daarbij moet de toegankelijkheid de hele dag goed zijn. Zorg ervoor dat de achteringang van een huis door jou en je gezinsleden wordt gebruikt indien dat mogelijk is, zodat het personeel van het isolatiebedrijf via de voorkant kan werken.

Naderhand: vraag subsidie aan

Is jouw woning geïsoleerd, dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Dat kan alleen wanneer er twee of meerdere soorten isolatiemateriaal zijn aangebracht. Het gaat om meerdere isolerende maatregelen die in één keer zijn aangebracht. Deze subsidie kan je aanvragen waarbij je de factuur van het isolatiebedrijf overlegt. Je krijgt de subsidie alleen wanneer de isolatie minimaal is aangelegd zoals vereist is in het bouwbesluit van het ministerie van VROM.

Eenvoudig offertes opvragen

Offertes aanvragen is dus de eerste stap die je doet. Je kan dat heel eenvoudig doen via onderstaande button. Met één muisklik vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op om te vergelijken. Dat kan je een voordeel opleveren wat kan oplopen tot minimaal 20 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in

5x Kruipruimte isolatie valse vooroordelen

Oude woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn nog volgens een oud

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.